Kostymer

Tips, fakta och vägledning om kostymer

Abba kostymer - fakta och tips

Abba kostymer är populära till maskerader och vid Halloween. Det går lätt att skaffa Abba-look, men underskatta inte det omfattande sminkarbetet.

Abba var otroligt framgångsrika på 1970-talet och många vill därför klä sig som Anni-Frid och Agnetha. Särskilt populärt är det att klä sig i en Abba kostym till Halloween. Det kräver viss planering att hitta kläder, peruker och smink som matchar Abbas stil. Men det visar sig säkert vara värt besväret när du väl dyker upp på festen. Satsa på en Abba kostym! Voulez-vous?

Vilken Abba kostym ska du välja?

I vissa avseenden är Agnetha lättast att återskapa. Det borde inte vara komplicerat att hitta en lång, blond peruk och kombinera håret med en oerhörd mängd ögonskugga. Toppar, stövlar, kappor, kragar och blusar kännetecknade också Agnetha – liksom framträdande bälten. Det borde gå att pussla ihop Abba kostymer som föreställer Agnetha för någon 1000-lapp.

Frida – eller Anni-Frid – förändrades dramatiskt under årens lopp. Håret skiftade från rött till blårött under 1970-talet. En lockig, röd peruk torde därför göra susen. Frida hade dessutom höga ögonbryn och rouge. Hon bar – till skillnad från Agnetha – spetsiga geometriska kragar. Stövelintresset hade de emellertid gemensamt. En Abba kostym med Fridamotiv skulle inte kosta mycket. Men det krävs en hel del sminkarbete för att ögonbrynen ska bli typiska för Frida.

Reklamlänkar