Kostymer

Tips, fakta och vägledning om kostymer

Studentkostymer - fakta och tips

Studentkostymer är i regel billiga kostymer. Tyvärr används de bara en gång och blir sedan hängande i garderoben. Satsa gärna på någon annan färg än svart – det är trendigt.

Slutdatumet för tolv års tvång i skolan är värt att fira. En sådan fest ställer stora krav på klädseln – för killar betyder det kostym och skjorta. Studentkostymen är ofta den första kostymen för killar – således blir den ett minne för livet.

Det tar tid att lärs sig hur en kostym ska sitta på kroppen. Av denna anledning blir studentkostymen ofta hängande i garderoben efter den stora dagen. Kanske växer man ur den eller så inser man att man gjorde ett felköp. För att studentkostymen ska bli varaktig – satsa på en enkel kostym av klassisk modell. Den kan förslagsvis vara tvåknäppt med breda slag. De flesta betalar bara någon tusenlapp för den första och enda studentkostymen i livet – bröllopskostymen brukar kosta mångdubbelt mer.

Studentkostymer – vilken färg?

Färgvalet är viktigt vid köp av studentkostymer. Svart är klassiskt, men lämpar sig illa på sommaren. Ifall det är varmt ute kan en mörkblå studentkostym vara ett alternativ. Vissa vill undvika bomull och linne vid utsparken, men båda materialvalen är fullgoda alternativ trots att de inte är lika formella som en klassisk kostym. Det viktigaste är att du känner dig avslappnad i din studentkostym – märkesval och färgval är mera sekundärt.

Reklamlänkar