Kostymer

Tips, fakta och vägledning om kostymer

Skärp - fakta och tips

Modesvängarna omfattar även bälten. Den som slaviskt följer trenderna får räkna med att pensionera sitt skärp inför varje säsong. Men viktigare än modet är förstås att bältet passar övrig klädsel.

De senaste bältestrenderna för män omfattar skärp av alligatorskinn, tunna läderbälten och bomullsbälten i roliga färger. Likaså är militärbälten inne bland yngre målgrupper. Men som alltid när det gäller mode är de klassiska plaggen och tillbehören mest tidlösa. Således kan man lugnt köpa ett klassiskt läderbälte utan att det uppfattas som gammalmodigt. Svarta och bruna läderskärp går aldrig ur tiden – att alltid ha ett svart bälte hängande i garderoben rekommenderas därför varmt.

Matcha bälte och slips

Det är visserligen viktigt att ditt bälte är modernt, men desto viktigare är att kombinera bälte och slips med varandra. Det måste finnas en gemensam nämnare hos bälte och slips – t.ex. färgval eller mönster.

Undvik brett skärp

Att bära brett bälte är inte trendigt just nu. Undvik också alltför flashiga skärp av cowboyvariant. Stora flashiga skärp blir snabbare omoderna än smala bälten. Just nu är inslag av rostfritt stål i små bälten efterfrågade. Kimonoskärp och japanska skärp är också inne just nu, men sådana kan inte bäras överallt; du kan inte bära alltför uppseendeväckande bälten på bröllop eller dop. Anpassa således bälte efter sammanhang.

Att bära flätat skärp eller rött skärp är trendigt bland kvinnor; denna trend kan även skönjas bland aktuellt herrmode. Räkna dock med att tillfälliga trender alltid är av övergående karaktär. Om du vill investera i ett skärp som håller ska du satsa på klassiskt. Detta tips kan inte nog betonas.

Köp gärna snygga skärp billigt

Du kan med fördel köpa billiga skärp på nätet – de flesta skärp passar normalstora män. Att skärpen är billiga gör ingenting; huvudsaken är stilen. Att kombinera ett billigt skärp med en dyr kostym är inte hela världen, såvida billigheten inte demonstreras av skärpets utseende. Några populära märken som vi svenskar uppskattar:

  • Armani skärp
  • Björn borg skärp
  • Saddler skärp
  • Peak performance skärp

Reklamlänkar