Kostymer

Tips, fakta och vägledning om kostymer

Bröllopskostymer - fakta och tips

Valet mellan skräddarsydd och serietillverkad bröllopskostym är inte lätt. Huvudsaken är att kostymen är bekväm. Om du tvekar det minsta – köp hellre skräddarsytt.

Bröllopstidskrifterna brukar inte sällan favorisera kvinnor och bröllopsklänningar. Vad brudgummen har på sig verkar fullständigt meningslöst, om man får tro tidningarnas budskap. När allt kommer omkring måste även mannen bära en snygg och bekväm bröllopskostym – annars lär minnena från bröllopet inte bli positiva.

Killar kan faktiskt se både eleganta och unika ut i serietillverkade bröllopskostymer. Köp först och främst en snygg och bekväm kostym i god tid innan bröllopet. Se till att få en perfekt passform redan från början. Genom att mäta midjan och köpa exakt rätt storlek kan du undvika obekväma missförstånd. Om du är ovanligt bredaxlad eller muskulös bör du även mäta axlarna och överkroppen. Färdigsydda kostymer är nämligen oftast tillverkade för dig som är proportionellt byggd.

Ifall du känner dig det minsta missnöjd med kostymen – låt en skräddare justera den eller köp en ny, skräddarsydd kostym. Idag är sådana inte särskilt dyra. Övriga tips för bröllopskostymer:

  • Kavajdelen bör passa dig väl och ge dig möjlighet till rörelse, både när den är oknäppt och hopknäppt. Kom ihåg att du kommer att dansa, kramas och skaka händer. Se till att du inte begränsas av kostymen.
  • Tänk på att även skjortan ska vara bekväm. Du ska kunna sticka in ett finger mellan kragen på din skjorta och halsen, men inte mer än så.

Reklamlänkar