Kostymer

Tips, fakta och vägledning om kostymer

Slipsar - fakta och tips

Slipsen är enbart ett tillbehör till kostymer. Att bära kostym, slips och skjorta ger ett mycket vårdat intryck. Slipsar är bekväma att inhandla – storleken har nämligen ingen betydelse.

Slipsen eller flugan är en ett självklart tillbehör till kostymer. Du som har behov av att vara fin på jobbet bör alltid ha några snygga slipsar och ett antal kostymer och skjortor i garderoben. På så sätt har du många kombinationsmöjligheter. Slipsen är dock mycket framträdande, då den sitter mitt på kroppen. Välj därför en slips som passar din klädstil i övrigt.

Lätt handla slips online

Just nu är smala slipsar moderna. Materialvalet ska alltid vara siden – en slips i polyester sticker i mångas ögon. Att handla slips är inte särskilt komplicerat; det går alldeles utmärkt att handla slipsar på nätet eftersom storleken inte har betydelse i slipssammanhang. Slipsar passar alla. Nätet erbjuder både snygga och billiga slipsar. Vad gäller de senare ska man vara noga med att kolla materialtyp vid köp – är det siden eller polyester? Att köpa slipsar online kostar i regel mindre än i butik, men priset jämnar ut sig om man räknar med fraktkostnader. Några nätbutiker som säljer slipsar (och flugor):

  • Slipsklubben
  • Slipslådan
  • Slipskungen

Flugor och slipsar

De flesta nätbutiker som är inriktade på herrkläder säljer både flugor och slipsar. Fluga kan vara ett alternativ till slips – inte bara för variationens skull. Många som har problem med att knyta slipsen satsar istället på fluga, som är ett lika formellt och präktigt tillbehör som slips.

Sist men inte minst – slips är enbart ett tillbehör till kostym. Slips och kavaj är inte heller helt accepterat, trots att det är vanligt att bära kavaj och slips med vanliga jeans. Att bära slips utan kostym eller kavaj är emellertid fullständigt olämpligt och väcker stor undran hos de flesta. I vissa fall ser man ungdomar med tuffa slipsar med olika ”roliga” motiv – i så fall är slipsens funktion en bärare av ett – ofta informellt – budskap och inte ett tillbehör till vårdad klädsel.

Reklamlänkar