Kostymer

Tips, fakta och vägledning om kostymer

Snygga kostymer - fakta och tips

Snygga kostymer sys av de bästa skräddarna. Du kan aldrig hitta en snygg kostym som passar såvida du inte anlitar skräddare. Att köpa kostym kräver därför ett stort mått planering.

Är du ute efter en ovanligt snygg kostym till nästan varje pris? I så fall är det klokast att satsa på en skräddarsydd kostym som är tillverkad för just dig. Men ett kostymköp kräver både för- och efterarbete. Research är A och O – fundera ut exakt vad du vill ha i detalj. Leta efter bilder på kostymer och tänk på följande punkter:

  • Välj rätt tyg. Den skräddare du uppsöker kommer att erbjuda en hel mängd tyger i olika färger och kvaliteter. Om du inte har en klar bild kommer du att få ångest när du står inför alla valmöjligheter som finns.
  • Välj rätt passform. Är din avsikt att se limmad ut, eller vill du framstå som bred?
  • Ska din snygga kostym vara enkel- eller dubbelknäppt? Antal knappar? Detta kan variera mycket.
  • De flesta skräddare kan sy snygga kostymer, men bara en klarar av att tillverka den snyggaste kostymen. Leta med ljus och lykta!

Snygga kostymer hos rätt skräddare

Du som ställer riktigt höga krav på snygga kostymer bör ta en titt på skräddare utanför Sveriges gränser. Asiatiska skräddare är billiga och kunniga, så varför inte satsa på en snygg kostym från t.ex. Kina? I så fall bör kommunikationen ske med bilder på kostymer – detta för att undvika missförstånd kopplade med språkproblem.

Det är särskilt viktigt att kostymen sitter bra – den kommer således att behöva modifieras många gånger efter första provtagningen. Var alltid noggrann och tydlig när du ställer krav – på så sätt blir slutprodukten allra bäst.

Reklamlänkar