Kostymer

Tips, fakta och vägledning om kostymer

Billiga kostymer - fakta och tips

Billiga kostymer finns främst på nätet. Men anpassa kostymen till sammanhang. Ibland kan det till och med löna sig att inte snåla.

Billiga kostymer kan köpas på rea, i samband med utförsäljning, i second-hand butiker och på nätet. Ibland kan du till och med komma över en oanvänd kostym på Blocket – någon har fått fel storlek och vill sälja billigt. Men du kan naturligtvis inte förlita dig på slumpen.

Först bör du fråga dig vilken typ av kostym du är ute efter? Är det en billig studentkostym, en billig märkeskostym eller en billig kostym för affärsmöten?

Kostymer till studenten köper du billigt online eller begagnade. Det är väldigt ovanligt att köpa färdigsydda studentkostymer eftersom studentkostymen ofta ses som ”inkörsporten” i kostymvärlden. Den nyblivna körkortsinnehavaren hoppar sällan in i en ny, dyr bil – på samma sätt är studentkostymen en ”övningskostym”.

Billiga märkeskostymer – typ Armani, Gucci och Hugo Boss – kan köpas upp till tre gånger billigare på nätet än i hos märkesåterförsäljare. Du bör emellertid inte frestas direkt av detta låga pris utan ställa dig några frågor:

  • Är varan äkta? I Östasien – men även i vårt närområde – säljs mängder av förfalskade märkesprodukter.
  • När du försäkrat dig om att varan är äkta – kolla upp företaget. Finns momsregistreringsnummer och organisationsnummer? Har företaget en riktig adress eller enbart en postbox?
  • Om du köper från utlandet – ingår frakt och finns garantier för öppet köp?

Du som letar efter billiga kostymer för affärsmöten bör först och främst tänka på att kostymen ska fungera vid kundmöten och förhandlingar. Ifall du åker utomlands – klä dig i enlighet med landets etikett och traditioner. Priset kommer i andra hand.

Reklamlänkar