Kostymer

Tips, fakta och vägledning om kostymer

Hyra kostym - fakta och tips

Det är populärt att hyra kostymer. Priserna är låga och du får alltid kostymer som passar. Det lönar sig att hyra - trots att du festar ofta.

Tycker du att det är pinsamt att visa dig på fest i hyrd kostym? Då är du inte ensam. Men det är faktiskt betydligt mera pinsamt att gå på fest i samma kostym gång på gång. Det finns en myt som säger att den som går på fest ofta bör satsa på att köpa sin kostym. Men då räcker det inte med en – du som går på fest ofta måste se till att vara klädd i olika kostymer. Om du har samma kostym, kan du få påpekanden.

Hyra kostym till varje fest?

Det kan således vara lönsamt att hyra kostym till varje fest. I regel hyr du en kostym för några 100-lappar, medan motsvarande kostym skulle kosta minst det tiodubbla att köpa.

Var hyra kostymer?

Det finns uthyrningsföretag som är inriktade på kostymer i varje större stad. Det är särskilt populärt att hyra följande kostymtyper:

  • Studentkostymer
  • Bröllopskostymer
  • Kostymer till begravning

Du som hyr kostymer regelbundet vet säkert att det är en fördel att prova kostymen hos uthyrningsföretaget. Allt som oftast finns det provrum att tillgå. Du behöver sällan få en uppmätt kostym eftersom företaget tillhandahåller de flesta storlekar.

Den enda nackdelen med att hyra kostym är att det kräver lite extra planering. Du kan inte bara plocka fram kostymen ur garderoben, utan måste uppsöka ett uthyrningsföretag. Dessutom blir en hyrd kostym inget minne för livet – annat än på bild.

Reklamlänkar