Kostymer

Tips, fakta och vägledning om kostymer

Herrmode - fakta och tips

Dagens herrmode är inte lika sterilt som förr, men det klassiska modet håller i sig. För dig som vill undvika klassiskt denna säsong gäller bl.a. smala färgglada slipsar och ökenkängor.

Modevärlden för herrkläder är – liksom modevärlden i övrigt – en knepig plats. Stilar och trender förändras snabbt inom herrmode och som konsument är det svårt att hänga med i svängen. Även om du hänger med är det inte heller säkert att det aktuella klädmodet passar dig som person och din personliga stil. Att klä sig modernt innebär nämligen att hitta en balans mellan gällande mode och egen stil.

Sträva efter klassiskt herrmode

Förr i tiden var herrmodet enkelt och snävt. Idag är det emellertid nästan lika komplicerat som kvinnornas mode. Det finns idag olika sätt att knyta slipsar och skjortans passform är inte längre oviktig. Det klassiska herrmodet håller dock alltid i sig, oavsett om det rör sig om för fest eller vardag.

Herrmode 2009 och 2010

Chinos jeans i kombination med kavaj är inne för tillfället – åtminstone jämfört med trenderna för herrmode 2008. Till modet för säsongen hör också en välsittande kostym av hög kvalitet – gärna kombinerad med vita ökenkängor. Kostymen bör allra helst vara skräddarsydd och kombineras med färgglada tillbehör som slipsar, flugor och kravatter. Den smala slipsen är fortfarande trendig, men den ska helst inte vara enfärgad denna säsong.

Att helt undvika slips hör också till modet – våga knäppa upp skjortan så att brösthåret skymtar fram. Detta mode passar bra till vardags och vid informella pubkvällar – dock inte på affärsmöten. Vi svenskar köper helst herrkläder av följande återförsäljare av herrmode:

  • Nisses herrmode
  • Steens herrmode
  • Ströms herrmode
  • Nordlunds herrmode
  • Filippa K

Till ovanstående kommer traditionella butikskedjor som KappAhl och Dressmann. Att konsumera herrmode på nätet är också trendigt; flera av de listade återförsäljarna erbjuder således shoppingmöjligheter online.

Reklamlänkar