Kostymer

Tips, fakta och vägledning om kostymer

Skräddarsydda kostymer - fakta och tips

En skräddarsydd kostym är en kostym som är totalanpassad för dina behov och önskemål. Fundera noga igenom ditt köp. Justeringar som görs på skräddarsydda kostymer kostar nämligen skjortan.

De flesta människor som ska ha en enkel kostym för ett specifikt tillfälle nöjer sig i regel med en färdig kostym. Skräddarsydda kostymer beställs i huvudsak av mycket kräsna kundgrupper och kunder som av olika anledningar har svårt att hitta färdiga kostymer som passar. Sådana kunder kan vara ovanligt kraftiga människor eller personer med en oproportionerlig kroppsform.

Avsätt tid för att köpa kostym

Att köpa en skräddarsydd kostym kräver stora uppoffringar i form av tid – både av dig och den skräddare som du anlitar. Du måste välja tyg, knappar, mönster färg – ja alla detaljer måste gås igenom och diskuteras. Förutom material- och färgval tillkommer flera provtagningar. I regel består den första provtagningen av att skräddaren trär på dig en kostym med en ärm och massor av hängande trådar. Först vid senare provtagningar kan du få en uppfattning om hur slutprodukten kommer att se ut. Din uppgift är att vara tydlig i dina krav på kostymen. Tänk på att skräddaren inte kan ge något fast pris för slutprodukten, utan tar betalt per timme. Om du ångrar dig under ”resans” gång, kommer din skräddarsydda kostym att kosta extra. Men i regel är dessa justeringar värda en del merkostnader.

Reklamlänkar