Kostymer

Tips, fakta och vägledning om kostymer

Barnkostym - fakta och tips

Barn växer snabbt ur sina kläder och köp av barnkostymer är således en kortsiktig investering. Priserna för en barnkostym börjar runt tusenlappen – storlekar finns för barn från ettårsålder och uppåt.

Det finns tillfällen då högtidskläder för barn måste köpas. Sådana tillfällen är traditionellt dop och bröllopsfester där även barn förväntas uppträda i formell klädsel.

Att köpa en dyr barnkostym är allt som oftast en engångsinvestering. Man kan nämligen räkna med att barnet växer ur sin kostym på ett par månader.

Barn bär gärna barnkostymer

Många barn gillar att gå klädda i formell klädsel som klänningar och kostymer eftersom de då får möjlighet att se ut som sina föräldrar. I länder med religiös tradition bär många pojkar kostym till nattvarden. Vidare är det viktigt att även barn är finklädda vid bröllopsfester och konfirmation.

Barnkostymer online

Det är populärt att köpa barnkostymer på nätet. Priserna för barnkostymer och näbbklänningar är i regel mycket höga med tanke på att barnen snabbt växer ur sina kläder. De mest kända webbutikerna som specialiserat sig på högtidskläder för barn finns listade nedan:

  • 4baby4us
  • Barnkostymer.se

Utbudet omfattar storlekar för barn från ca ett år och uppåt. Det sist listade företaget erbjuder fri leverans vid köp över 2500 kr.

Reklamlänkar