Kostymer

Tips, fakta och vägledning om kostymer

Vit kostym - fakta och tips

Vita kostymer är särskilt populära under sommaren. De är vanligtvis tillverkade av linne för att de ska upplevas som lätta och bekväma. Vita kostymer kan med fördel köpas online.

Vita kostymer är särskilt populära under sommarhalvåret eftersom de – till skillnad från klassiskt svarta kostymer - avleder värmen. Materialvalet i ljusa kostymer brukar vara lättare tygsorter – linne dominerar överlägset jämfört med bomull och polyester.

Det är viktigt att tänka på att ljusa kostymer måste kombineras med rätt typ av skor. Använd inte svarta skor – de svarta skorna drar till sig uppmärksamhet från den ljusa kostymen och sätter skorna i fokus. Skorna bör vara av ljusare och mera urblekta färger, t.ex. ljusbrun eller beige.

Vita kostymer online

Vita kostymer kan köpas hos de flesta webbshoppar som säljer kostymer. Glöm inte att kontrollera villkor för returrätt och fraktkostnader i samband med köpet. Att köpa kostym på nätet är ett bra sätt att komma undan dyra kostymköp på avbetalning. Risken att kostymen inte passar är emellertid påtaglig vid köp i nätbutiker. Av denna anledning bör du köpa kostymer av märken du känner till sedan tidigare – på så sätt har du en viss uppfattning om dess storlekar.

Vita kostymer upplevs som udda

Vita kostymer är för många synonymt med exotiska platser i subtropiska eller tropiska miljöer – i den grekiska övärlden vimlar det t.ex. av vita kostymer på sommaren. Vita kostymer ger en avslappnad känsla och upplevs inte som lika strama och formella som svarta eller mörka kostymer. Därför har vita kostymer ett brett användningsområde – de passar både på stranden, festen och på jobbet.

Reklamlänkar